رنگ های مرموز اقیانوس ها

رنگ های مرموز اقیانوس ها نت واش: اصفهان تحقیقات نشان می دهند که رنگ اقیانوس ها در طول تاریخ تغییر کرده و ممکنست باردیگر به رنگ های اعجاب انگیز بازگردند.


به گزارش نت واش به نقل از لایوساینس، دریاها که در بیش تر تاریخ زمین در لباس های آبی رنگ خود درخشیده اند، در گذشته های دور به رنگی سبز و شاید بطور موقت بنفش درآمده اند. این تغییرات رنگی که در ضمن میلیاردها سال رخ داده، با شیمی آب و تأثیرات حیات در این اقیانوس ها ارتباطی نزدیک دارد. طبق تحقیقاتی که بتازگی توسط محققان ژاپنی انتشار یافته است، اقیانوس های زمین در دوران آرکئن، یعنی بالاتر از سه میلیارد سال پیش، سبز بودند.
این مطالعه بر طبق شواهدی استوار است که نشان میدهد رنگ سبز موجود در آب های جزیره آتشفشانی ایووجیما در ژاپن که به سبب اکسید آهن Fe(III) بوجود آمده، مشابه آن چیزی است که ممکنست در اقیانوس های اولیه زمین مشاهده می شد. جلبک های سبز - آبی که در این آب های سبز رنگ رشد می کنند، گواهی بر حضور چنین شرایطی در گذشته زمین هستند.

در آن دوران، زمین فاقد اکسیژن گازی بود و زندگی تنها به موجودات تک سلولی در اقیانوس ها محدود می شد. این موجودات، با بهره گیری از فتوسنتز بی هوازی و به کارگیری آهن بجای آب به عنوان منبع الکترون برای فتوسنتز، در یک اکوسیستم بطورکامل متفاوت از آن چه که امروز می شناسیم، زندگی می کردند. آهن در آن زمان بطور عمده بصورت آهن کم شده (Fe²⁺) در آب دریا وجود داشت و در پی تکامل فتوسنتز، با حضور اکسیژن، آهن اکسید شده (Fe³⁺) در دریاها شکل گرفت. این تغییرات شیمیایی که طی میلیونها سال ادامه داشت، موجب آزادسازی اکسیژن به جو و اقیانوس ها شد که در نهایت به «رویداد بزرگ اکسایش» انجامید. این رویداد یکی از مهم ترین تحولات تاریخ زمین بود که موجب شد حیات پیچیده، همانطور که امروز می شناسیم، ممکن شود.

در آن دوران، باکتری های سبز-آبی که امروزه به عنوان جلبک های سبز-آبی شناخته می شوند، در اقیانوس های سبز رنگ زمین به وجود آمدند. این جلبک ها بطور ویژه از رنگدانه هایی به نام فیکواریترابیلیلین (PEB) استفاده می نمایند که آنها را قادر می سازد در وضعیت نوری سبز رشد کنند، شرایطی که شاید در آن زمان در اقیانوس ها بطور فراگیر وجود داشته باشد. شبیه سازی های کامپیوتری نیز نشان می دهند که اکسید شدن آهن در دریاها بطور هم زمان موجب ایجاد ذرات آهن اکسید شده می شد که سطح آب را به رنگ سبز درمی آورد.

با گذشت زمان و با ظهور فتوسنتز در اشکال پیچیده تر، اقیانوس ها به رنگ آبی تغییر کردند. اما این تغییر رنگ بطور دائم نخواهد بود. با افزایش سن خورشید، ابتدا تابش آن بیشتر می شود که منجر به تبخیر بیشتر آب ها و تابش شدیدتر اشعه فرابنفش می شود. این تغییرات به سود باکتری های سولفور بنفش در اعماق اقیانوس ها خواهد بود که در وضعیت کمبود اکسیژن زندگی می کنند. به همین ترتیب، اقیانوس های زمین ممکنست به رنگ های بنفش، قهوه ای یا سبز درآیند، خصوصاً در مناطق ساحلی یا لایه بندی شده که غلظت های بالای سولفور یا آهن اکسید شده وجود دارد. این تغییرات نه فقط به سبب تغییرات در شیمی آب، بلکه به سبب تاثیرات اکوسیستم های میکروبی و گیاهی است که طی میلیونها سال تکامل یافته اند.

در نهایت، خورشید به اندازه ای گسترش خواهد یافت که مدار زمین را در برگیرد و اقیانوس ها بطور کامل تبخیر خواهند شد. این تغییرات که بر طبق مقیاس های زمانی زمین شناسی بطور تدریجی و اجتناب ناپذیر رخ می دهند، نشان دهنده این حقیقت است که در دنیای طبیعی هیچ چیزی ثابت و دائمی نیست. به این علت تغییرات در رنگ اقیانوس ها، همچون خیلی از تحولات دیگر در تاریخ زمین، امری اجتناب ناپذیر به شمار می آید.




1404/01/26
10:59:26
5.0 / 5
25
تگهای خبر: آب , هوا
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظرتان درباره ی این مطلب نت واش
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
نت واش : کارواش اینترنتی

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

نت واش

کارواش در محل - نت واش: تمیزی خودرو در کمترین زمان ، آسودگی خاطر در هر مکان

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است