گزارشی از دومین همایش ملی صنعت اسب

ایران ۶۰ هزار رأس اسب دارد

ایران ۶۰ هزار رأس اسب دارد نت واش: قائم مقام معاون امور دام وزارت جهادكشاورزی اظهار داشت: بالغ بر ۶۰ هزار رأس اسب در سطح كشور سرشماری شده است.


به گزارش نت واش به نقل از ایسنا، محمدرضا ملاصالحی در دومین همایش ملی صنعت اسب كه در سالن همایش های بین المللی الغدیر دانشگاه زنجان برگزار شد، با اشاره به اینكه یكی از وظایف كلی در مركز اصلاح نژاد در معاونت امور دام جهادكشاورزی در بخش سیاست گذاری و برنامه ریزی در تحقق و تدوین برای پروژه های در رابطه با اصلاح نژاد برای گونه های مختلف دامی است، اظهار داشت: در ذیل این وظایف حفظ و حراست از منابع ژنتیكی، بهبود سیستم های مدیریتی و راهبری فعالیت های هویت بخشی كه پایه فعالیت های اصلاح نژادی است و واردات مواد ژنی و صدور مجوز های لازم است.
وی با اشاره به اینكه یك سری از الزامات قانونی در جهت حفظ منابع و حفاظت از منابع دامی و مواد ژنتیكی یك سری وظایف را برای جهاد كشاورزی مشخص شده است، اظهار داشت: از این موارد می توان به ثبت داخلی و بین المللی گونه های دامی است كه در این زمینه دو مركز اصلاح نژاد و موسسه تحقیقات علوم دامی فعالیت دارند.
معاون امور دام وزارت جهادكشاورزی اظهار نمود: همچون سیاست های كلان وزارت جهادكشاورزی می توان به ثابت نگه داشتن كل جمعیت دام سنگین كشور كه اكنون بالغ بر ۸.۵ میلیون راس است و كاهش جمعیت دام سبك به كمتر از ۵۰ میلیون راس در سال ۱۴۰۴، كاهش وابستگی گوسفند و بز و بهبود كمی و كیفی صفات اقتصادی دام اعم از شیر و گوشت و افزایش بهره وری و كاهش هزینه های تمام شده محصولات و بهبود نظارت تجارت خارجی در جهت حمایت اصولی از تولید داخلی و توسعه پرورش و افزایش سهم گاوهای دو منظوره، گاو میش و نر، هویت دار كردن كل جمعیت دامی كشور و تولید و ترویج زنجیره های تولید به منظور تولید اقتصادی و پایدار اشاره نمود.
ملاصالحی با اشاره به سیاست های كلان وزارت جهادكشاورزی در حوزه اسب، اضافه كرد: همچون این سیاست ها می توان به تدوین طرح جامع اسب كشور با همكاری سازمان دامپزشكی، فدراسیون سواركاری و انجمن های مرتبط، شناسایی و تفكیك پایه های ژنتیكی نژادهای اسب كشور، شناسایی و ثبت هویت اسب به منظور تشكیل كتاب با استفاده از تشكل های تخصصی و سازماندهی مراكز نگهداری پرورش اسب و پشتیبانی از تشكل های انجمن نژادی اسب و سازماندهی واردات و صادرات اسب اشاره نمود.
وی با اشاره به اینكه بر مبنای اجرای ماده ۱۰ قانون نظام جامع دامپروری توافقی با سازمان دامپزشكی صورت گرفت مقرر شد ظرف شش ماه تمام اسب های موجود در باشگاه ها دارای هویت شوند، اظهار داشت: خوشبختانه روند واردات كشور یك روند كاهشی بوده است به صورتی كه در سال ۱۳۹۳ بالغ بر ۸۰۹ راس واردات و در سال ۱۳۹۴ بالغ بر ۳۰۸ و این رقم برای سال های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ به ترتیب به ۲۵۶ و ۱۳۲ مورد كاهش یافته است.
این مسئول تصریح كرد: اكنون بالغ بر ۶۰ هزار رأس اسب در سطح كشور وجود دارد كه از این تعداد بالغ بر ۲۰ هزار رأس اسب در حوزه های ورزش، پرش و زیبایی سرشماری شده است.
در ادامه این همایش، نماینده مردم زنجان و طارم در خانه ملت هم با اشاره به اینكه قرن حاضر قرن ارتباطات است، اظهار داشت: تشكیل وزارت گردشگری یكی از بحث هایی است كه اكنون پیش روی مجلس است.
علی وقف چی تصریح كرد: ایران به شكلی كشور ثروتمند فقیر است به این معنا كه ما ثروت های نهفته زیادی داریم كه از هیچ یك آن طور كه باید بهره نمی بریم، به صورتی كه صنعت اسب در كشور آمریكا به تنهایی توانسته است ۵۰ درصد بودجه دولت را تامین كند.
وی با اشاره به اینكه برای اداره كشور با هزینه های سنگین موجود به یك بسیج همگانی نیاز است، اظهار داشت: آمارها نشان داده است كه بیش از ۴۰ درصد صیفی جات و سبزیجات پیش از ورود به بازار از بین می روند. همینطور دورریز مواد غذایی خانواده ها از مبلغ یارانه دریافتی خانواده ها بیشتر است و این نیازمند یك تصمیم گیری جدی در این حوزه می باشد.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینكه با یك بحران آب روبه رو هستیم، اضافه كرد: خلاءهای موجود در جامعه همه به شكلی به مجلس برمی گردد اینكه در بحث تدوین قانون از ذی نفعان واقعی كه در واقع بخش های خصوصی هستند، استفاده نمی گردد.
صنعت اسب ایران تا آخر ماه مارس 2019 به صنعت جهانی ملحق می شود
صفرعلی ماكنعلی - معاون سازمان دامپزشكی - هم با اشاره به اینكه امید است بتوانیم جایگاه از دست رفته صنعت اسب ایران را به دست آوریم، اظهار داشت: مكانیسمی در دنیا وجود دارد كه همه كشورها مجبور هستند این مكانیسم را طی كنند تا بتوانند وارد فعل و انفعالات بین المللی در بخش صنعت اسب شوند كه این فرآیند، فرآیندی است تحت عنوان الحاق یك كشور به كشورهایی كه بستر لازم را از نظر تخصصی فراهم نموده اند كه شامل تجارت اسب و برگزاری مسابقات مختلف اسب و بحث های فرهنگی می گردد.
وی تصریح كرد: همه كشورها به جهت اینكه بتوانند وارد این مجموعه بین المللی شوند باید 9 مرحله متوالی را طی كنند و بدون پیمودن این 9 مرحله هیچ كشوری حق ورود به بازی های بین المللی را ندارد. مرحله نخست این است كه از كانال دیپلماتیك آن كشور باید تقاضای رسمی برای اتحادیه اروپا فرستاده شود كه در سازمان دامپزشكی كشور در سال 1388 این كار انجام شد و همراه این تقاضا، باید اطلاعات خاصی در مورد صنعت اسب آن كشور فرستاده شود كه در آن زمان بر مبنای آمار موجود یك میلیون و 721 هزار تك سمی در ایران ثبت شده بود و پس از بررسی مجدد روی عدد 290 هزار برنامه ریزی كردیم.
معاون سازمان دامپزشكی با اشاره به سایر مراحل 9 گانه، اظهار نمود: متاسفانه جزو كشورهایی هستیم كه برنامه دقیق و حساب شده ای در این زمینه نداشته و اسب جزو اولویت های ما نبود.
وی با اشاره به اینكه یكی از چالش های موجود در پیش روی صنعت اسب، برنامه كنترل ملی بیماری مشمشه بود، اظهار داشت: در این زمینه با آلمانی ها وارد مذاكره شدیم و با آن ها در سه محور به توافق رسیدیم كه این سه محور شامل كمك به تربیت نیروی تخصصی، در اختیار قرار دادن مواد تشخیصی تست مبتلا شدن به مشمشه و اعطای تاییدیه بین المللی به آزمایشگاه ما بود.
این مسئول با اشاره به اینكه امید است تا آخر مارس 2019 صنعت اسب ایران به صنعت جهانی ملحق شود، اظهار داشت: بنا بر این داریم كه مشكل صنعت اسب را برای همیشه حل نماییم و با عنایت به اینكه مرحله 8 و 9 برنامه اتحادیه اروپا رخ نداده و از سال 1385 متوقف شده و امید است تا سال 2019 این مشكل را برطرف نماییم.
در ادامه این همایش، نماینده انجمن علوم دامی ایران با اشاره به اینكه پنج گروه نژاد اسبی ایران همگی در خلال سده ها و هزاره ها در طبیعت تولید و تكثیر شده اند، اظهار داشت: طبیعت همواره اسب های ضعیف را حذف می كند و اسب های قوی را نگه می دارد.
بابك شكی اضافه كرد: باید توجه داشت كه صنعت اسب را نمی توان با اسب های پرورش یافته در محیط بسته و اصطبل ها توسعه داد و پرورش اسب در طبیعت همواره سبب ماندگاری نسل های برتر اسب بوده است.
این مسئول اضافه كرد: تولید اصطبلی اسب نتیجه ای جز هدررفت سرمایه ندارد و انتخاب سیستم مناسب پرورش اسب می تواند كمك رسان صنعت اسب باشد.



1397/02/07
19:54:42
5.0 / 5
5270
تگهای خبر: تولید , كشاورزی
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است