تولید زعفران گلخانه ای به روش هواكشت

تولید زعفران گلخانه ای به روش هواكشت به گزارش نت واش پژوهشگران دانشگاه رازی موفق به تولید زعفران گلخانه ای به روش ایروپونیك (هواكشت) شدند.


به گزارش نت واش به نقل از ایسنا، یاسین نوروزی، دانشجوی دکتری زراعت دانشگاه رازی و مجری طرح کشت زعفران گلخانه ای به روش هواکشت گ، فت: زعفران با نام علمی Crocus Sativus گیاهی چند ساله از خانواده زنبقیان (Irideceae) و گرانبهاترین ادویه جهان است. امرزوه کشت زعفران با عنایت به چند ساله بودن گیاه و نیاز آبی کم مورد توجه کشاورزان قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: علاوه بر مزیت های زراعی زعفران نسبت به سایر گیاهان، در سالیان اخیر به علت خاصیت ضد افسردگی همواره مورد توجه شرکت های داروسازی جهان بوده است و به علت داشتن مزیت ها و ارزش افزوده بالای این گیاه، پرورش زعفران در کشورهای پیشرفته برای رسیدن به سوددهی بالا اهمیت ویژه ای دارد همچون این کشورها می توان به چین اشاره نمود که برنامه های مهمی را برای دستیابی به کشت این گیاه باارزش دنبال می کند و استفاده از روش های صنعتی و مدرن در کشت این گیاه مورد توجه است.
به گفته نوروزی، یکی از این روش ها، کشت آیروپونیک یا هواکشت زعفران است. در این روش در مرحله تولید جوانه گل و تا زمان برداشت گل ها نیازی به زمین کشاورزی و خاک برای پرورش محصول نیست (کشت بدون آبیاری مستقیم و خاک).
دانشجوی دکتری زراعت و مجری طرح کشت زعفران دانشگاه رازی اظهار داشت: از مزایای این روش می توان به صرفه جویی در مصرف آب، کنترل آسان بیماری ها و آفات، بازگشت سریع سرمایه، کنترل دما و رطوبت، کاهش هزینه های کاشت، داشت و برداشت و افزایش سطح زیرکشت (امکان کاشت حدود ۴ الی ۶ تن پیاز زعفران در ۱۰۰ مترمربع) اشاره نمود.
نوروزی بیان نمود: با عنایت به مزایای کشت آیروپونیک زعفران و به منظور تلاش در جهت اشتغال زایی و کارآفرینی دانشجویان، انجمن علمی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی با حمایت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه رازی مبادرت به کشت زعفران هواکشت در ساختمان آزمایشگاه مرکزی دانشگاه رازی کرد.
وی اضافه کرد: در این طرح علاوه بر آموزش دانشجویان به صورت عملی، اهداف دیگری در چارچوب فعالیتهای پژوهشی با مقایسه پیازهای کشت شده از شهرستان های کرمانشاه، جوانرود، نیشابور، تربت حیدریه و قائنات از نظر تأثیر بر عملکرد کمی و کیفی زعفران بررسی خواهد شد.
نوروزی تصریح کرد: سال جاری کشت زعفران هواکشت در دانشگاه رازی به صورت مستقل توسط من و با همکاری انجمن علمی دانشجویی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی انجام شده و فعالیتهای ما تا زمان گل دهی و برداشت محصول به شکل جدی انجام می شود.
بر اساس اعلام وزارت علوم، وی خاطرنشان کرد: با عنایت به عدم امکان کشت زعفران به صورت کشت مستقیم داخل زمین، انجمن علمی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه رازی آمادگی دارد در بعضی مناطق استان با دمای بالای ۴۰ درجه سانتیگراد و با هدف اشتغال زایی برای دانشجویان و فارغ التحصیلان بخش کشاورزی و افراد عادی، نسبت به آموزش کاشت زعفران به روش گلخانه ای و بازاریابی و فروش این محصول با تمام ارگان های دولتی و بخش خصوصی همکاری کند.




منبع:

1399/07/22
13:19:13
5.0 / 5
1969
تگهای خبر: آب , بازار , تولید , دولت
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است