ادغام پژوهشكده آبخیزداری و موسسه جنگل ها چابك سازی یا تضعیف جایگاه آبخیزداری؟

ادغام پژوهشكده آبخیزداری و موسسه جنگل ها چابك سازی یا تضعیف جایگاه آبخیزداری؟ نت واش: بعضی از اعضای پژوهشكده حفاظت خاك و آبخیزداری معتقدند پژوهشكده آبخیزداری و موسسه جنگل ها هیچ تناسبی با یكدیگر ندارند و ادغام این دو مجموعه به مصلحت مملكت و خصوصا بدنه نحیف و لطمه دیده كشاورزی و منابع طبیعی نیست.



به گزارش نت واش به نقل از ایسنا مدتی پیش خبرهایی در خصوص ادغام پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری و موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع منتشر گردید. خبری که واکنش خیلی از دانشگاهیان، انجمن­ ها و فعالان آبخیزداری کشور را به دنبال داشت. آنها معتقدند این اقدام در حقیقت منجر به تضعیف جایگاه آبخیزداری در کشور خواهد شد و هیچ دستاوردی برای این دو مجموعه نخواهد داشت.

در این راستا جهانگیر پرهمت- عضو هیات علمی پژوهشکده خاک و آبخیرداری با اعلان اینکه پژوهشکده خاک و آبخیزداری و موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع هیچ تناسبی با یکدیگر ندارند، به ایسنا اظهار داشت: گفته می شود که ادغام این دو مجموعه برای اصلاح ساختار و چابک سازی است در صورتیکه اصلاح ساختاری وقتی صورت می گیرد که دو مجموعه کارهای مشابه داشته باشند و با همپوشانی بخش های مشترک حذف شود.

وی افزود: پژوهشکده خاک و آبخیزداری یک مجموعه تحقیقاتی و چابک است و نیازی به چابک سازی ندارد.

مهران زند- یکی دیگر از اعضای هیات علمی پژوهشکده آبخیزداری نیز در این رابطه به ایسنا اظهار داشت: انتشار مصوبه شورای عالی اداری در اولین روز اردیبهشت ماه امسال، در خصوص حذف تنها پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور و ادغام آن به­ عنوان یکی از زیر مجموعه­ های موسسه تحقیقات جنگل­ ها و مراتع، سبب تأسف و تأثر عمیق فعالان بخش کشاورزی و منابع طبیعی کشور شد.

وی اشاره کرد: توجه به شرایط طبیعی کشور و قرارگیری در معرض خسارت ­های طبیعی همچون سیل، فرسایش، خشکسالی، گرد و غبار، تغییرات اقلیمی و ضرورت حفظ امنیت غذایی در شرایط بحران ­های زیست محیطی خصوصاً خشکسالی، وجود پژوهشکده­ ای مستقل که بتواند بطور تخصصی نسبت به پژوهش، ارائه­ چاره و مدیریت این مخاطرات اقدام نماید، بسیار لازم است.

رییس گروه خشکسالی و تغییر اقلیم پژوهشکده خاک و آبخیزداری افزود: در سال­های اخیر در پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری توجه ویژه ­ای به پایش و پیش­بینی خشکسالی کشاورزی شده و همچون کارهای انجام شده دراین زمینه می ­توان به تصویب و اجرای طرح کلان مدیریت جامع خشکسالی و همکاری موثر با دفتر مخاطرات محیطی وزارت جهاد کشاورزی و... و. اشاره نمود.

زند اظهار داشت: لازم به توضیح این تاریخچه است که باتوجه به شرایط وقوع خشکسالی ­های دو دهه اخیر و لزوم ارائه راهکارهای مناسب در مقابله و سازگاری با این بلایا و حفظ امنیت غذایی کشور، در سال ۱۳۸۸ مرکز تحقیقات کم آبی و خشکسالی در منابع طبیعی و کشاورزی تشکیل شد که در ذیل آن پایگاه مدیریت خشکسالی نیز پا به عرصه وجود نهاد. محققین و کارشناسان این مرکز در مدتی کوتاه، فعالیت ­های درخور توجهی انجام دادند که نمونه آن تهیه نقشه­ های پایش خشکسالی کشاورزی و منابع طبیعی کشور در بازه­ های زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت، به ­صورت مداوم بود. متاسفانه این تنها مرکز تخصصی خشکسالی کشاورزی کشور در سال ۱۳۹۰ با پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری ادغام و تبدیل به یک گروه تحقیقاتی شد که خود موجب افت شدید فعالیت ­ها و وظیفه ­مندی­ های مهم و ضروری مربوطه شد. حال بر پایه مصوبه مذکور همین یک گروه تحقیقاتی نیز با ادغام جدید از گردونه تحقیق و پژوهش حذف خواهد شد.

عضو هیات علمی پژوهشکده خاک و آبخیرداری در آخر اظهار داشت: ادغام پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری در موسسه تحقیقات جنگل ­ها و مراتع، خصوصا در شرایط فعلی که بیش از هر زمان دیگر کشور در معرض مخاطرات و بلایایی طبیعی و کینه توزی ­های دشمنان است به مصلحت مملکت و خصوصا بدنه نحیف و لطمه دیده کشاورزی و منابع طبیعی نیست.




1399/02/11
21:13:03
2.5 / 5
3611
تگهای خبر: آب , بحران , خشكسالی , كشاورزی
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(1)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است