خشک شدن دریاچه ارومیه به علت سیاست های غلط

خشک شدن دریاچه ارومیه به علت سیاست های غلط به گزارش نت واش، عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بر مبنای آنالیزهای رسوب شناسی از ۱۲ هزار سال پیش تابحال خشک شدگی به معنای آن چه امروز در دریاچه ارومیه رخ داده، وجود نداشته و متاسفانه این دریاچه به علت سیاست های غلط خشک شده است.


به گزارش نت واش به نقل از ایسنا، دکتر عادل نجف زاده، نماینده مردم خوی و عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس شورای اسلامی میهمان دکتر علیرضا شهیدی رییس سازمان زمین شناسی و تعدادی از معاونان و مدیران وی بود و با برگزاری نشستی از این سازمان بازدید کرد.
نجف زاده در این جلسه به مطالعاتی که در سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در مورد دریاچه ارومیه انجام شده، اشاره نمود و اظهار داشت: اعتقاد واصل دارم اگر تاکنون در مورد دریاچه ارومیه از اطلاعات و پژوهش های سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور بهره مند می شدیم بطور یقین و قطع نباید در عرصه آبریز دریاچه ارومیه بالاتر از ۳۰ سد ساخته می شد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس شورای اسلامی افزود: در پایین دست دریاچه ارومیه اصلاح روش های کشاورزی اتفاق نیفتاده و مباحث مربوط به کمبود آب که هم اکنون با آن مواجه هستیم، بطور یقین همه آنها همان معضلاتی هستند که سازمان های مجری به خاطر عدم استفاده از اطلاعات موجود در سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور بر حاکمیت و مردم تحمیل می کنند.
نجف زاده اشاره کرد: برمبنای آنالیزهای رسوب شناسی از ۱۲ هزار سال پیش تا حالا خشک شدگی به مفهوم آن چه امروز در دریاچه ارومیه رخ داده، وجود نداشته و متاسفانه این دریاچه به سبب سیاست های غلط خشک شده است.

طرح تحول سازمان زمین شناسی

نجف زاده افزود: در این بازدید آخرین دستاوردها در عرصه زمین شناسی و اکتشاف معادن و همین طور حوزه صیانت از محیط زیست و مخاطرات کشور مورد تعامل و بررسی قرار گرفت.
وی موضوع طرح تحول زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی که از سال ۱۴۰۰ توسط سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در بعضی مناطق کشور در حال انجام می باشد را بسیار بهادار توصیف کرد و اضافه کرد: سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور یک مجموعه راهبردی در حوزه تولید اطلاعات پایه و اساسی برای کشور است.
نماینده مردم خوی در مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به منویات مقام معظم رهبری بر اساس موظف کردن مجلس و دولت جهت فعال کردن بخش معدن کشور به عنوان یکی از بنیان های اقتصادی جایگزین نفت، اظهار داشت: سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور یکی از سازمان های نقش آفرین در تصمیم گیری های کلان کشور در عرصه معدنی بر پایه اطلاعات زمین شناسی است و عزم کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بر این است که حمایت های جدی از این سازمان در بخش اعتبارات و بودجه و همین طور ارائه حمایت ها و ابزارهای قانونی لازم را به عمل آورد.
نجف زاده، طرح تحول زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی را بسیار عالی و با افق چشم انداز مناسب توصیف کرد و اضافه کرد: بطور یقین در سایه حمایت های دولت و کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی می تواند آینده بسیار روشنی را در عرصه معدنی کشور فراهم آورد.

تهیه اطلس ژئوپارک ها

وی از تهیه اطلس ژئوپارک های کشور به عنوان یک نوید اساسی یاد کرد و اظهار داشت: می توانیم از پتانسیل ژئوپارک های کشور به عنوان مرکز تقویت فرهنگ عمومی جامعه در عرصه شناخت ظرفیتهای کشور و همین طور به عنوان میراث زمین شناختی عظیم و پیوست اشتغال استفاده نمائیم که نتایج عظیمی در بحث گردشگری می تواند برای کشور داشته باشد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد: بااینکه با تهیه کامل لایه های اطلاعاتی قوی در عرصه معادن کشور خصوصاً عناصر راهبردی برمبنای نیازهای جدید جهانی فاصله داریم، ولی با اینحال یک عزم جدی در سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور مشاهده می شود که با قدرت بیشتر به سوی تحقق چشم اندازی که مدنظر مقام معظم رهبری و کشور است، حرکت نماید.

متولیان حوزه های توسعه شهری از اطلاعات سازمان زمین شناسی استفاده کنند

وی درباره ی لزوم استفاده از اطلاعات پایه تهیه شده در سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور توسط سازمان های مختلف اجرائی جهت توسعه شهری و عمرانی، اشاره کرد: دراین خصوص یکسری خلأهای قانونی وجود دارد که باید قانونگذار تکالیف را برای سازمان های مجری مشخص نماید و اگر ترک فعلی انجام شده باشد، بطور یقین باید برخوردهای لازم صورت بگیرد.
بگفته نجف زاده، یکی از کارهای جدیدی که کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی شروع کرده، ایجاد ارتباط بین داده های زمین شناسی کشور با سازمان های توسعه شهری است تا خصوصاً در کلان شهرها بتوانیم از تحمیل هزینه ها و لطمه هایی که در آینده ممکنست به مردم لطمه جدی وارد کند، جلوگیری نماییم.
نماینده مردم خوی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه خیلی از فرایندهای زمین شناسی قابل پیش بینی نیستند تا بتوانیم از آنها پیشگیری و پرهیز نماییم، اظهار داشت: ارگان هایی مثل شهرداری ها، وزارت راه و سایر حوزه های توسعه شهری باید برمبنای رویکرد های زیست محیطی و اطلاعات زمین شناسی مجموعه هایی مثل سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور عمل کنند.
وی اشاره کرد: شهرسازی در کلان شهرها با عدم رعایت حریم گسل ها متاسفانه یکی از بزرگترین مشکلات را در کشور به وجود آورده و این عملکرد متولیان بخش توسعه شهری منجر به به خطر افتادن محیط زیست می شود و خسارات آن متوجه مردم می شود.
نجف زاده با اشاره به اینکه استفاده از اطلاعات زمین شناسی برای ایجاد آرامش برای مردم است، اشاره کرد: ارگان هایی مثل شهرداری ها و وزارت راه و سایر حوزه های توسعه شهری باید برمبنای رویکرد های زیست محیطی و اطلاعات زمین شناسی مجموعه هایی مثل سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور عمل کنند.
به نقل از روابط عمومی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، این جلسه در امتداد بررسی کارها و چالش های پیش روی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، ارائه راهکارهای کاربردی جهت تحقق اهداف و برنامه ها، برنامه های حمایتی دولت در بخش زمین شناسی و اکتشاف، ارائه نتایج پتانسیل یابی ژئوپارک در استان آذربایجان غربی و... انجام شد.



1403/08/29
12:50:24
5.0 / 5
43
تگهای خبر: آب , ابزار , بودجه , تولید
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است