امکان رفع نقصها طراحی کاتالیست های مقرون به صرفه

امکان رفع نقصها طراحی کاتالیست های مقرون به صرفه به گزارش نت واش، طرح تحقیقاتی «سنتز و کاربرد کاتالیستی کمپلکس های آهن و روتنیم با لیگاندهای کاربن N-هتروسیکل جدید در واکنش های هیدروژنه کردن انتقالی» توسط عبدالله نشاط استادیار دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام شد.


به گزارش نت واش به نقل از ایسنا، پیوند صنعت با علوم مختلف سبب شده تا محققان طرح های کاربردی گوناگونی عرضه کنند و بنیاد ملی علم ایران هم از این طرح ها حمایت کند.
طرح تحقیقاتی «سنتز و کاربرد کاتالیستی کمپلکس های آهن و روتنیم با لیگاندهای کاربن N-هتروسیکل جدید در واکنش های هیدروژنه کردن انتقالی» توسط عبدالله نشاط استادیار دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام شده است.
نشاط با مدرک دکتری تخصصی شیمی معدنی از دانشگاه «تولیدو» آمریکا در رابطه با علت انجام این طرح توضیح داد: هدف اولیه از انجام این پژوهش، سنتز و شناسایی لیگاند جدید پینسری بر پایه کاربن های N-هتروسیکل و کمپلکس های فلزی این لیگاندها با استفاده از فلزات منتخب از عناصر واسطه مانند آهن و روتنیم بوده است. از این کمپلکس ها بعنوان کاتالیست هموژن در واکنش های هیدروژنه کردن انتقالی استفاده شده است. در این نوع واکنش ها، به جای گاز خطرناک هیدروژن، از الکل ها بعنوان منبع اتم هیدروژن برای واکنش احیا استفاده می شود. در این پژوهش، واکنش های احیا انواع گوناگونی از بسترهای غیر اشباع مانند کتون ها، آلدهیدها وایمین ها مورد بررسی قرار گرفتند.
وی ادامه داد: از آنجائیکه در واکنش های کاتالیستی، پایداری کاتالیزور و بازیافت آنها از عامل های مهم برای سنجش اهمیت آن است، لیگاند استفاده شده در این پژوهش امکان سنتز چنین کمپلکس های پایداری را می دهد. کمپلکس های آهن در این پروژه کارآمدی مشابهی با کاتالیست های روتنیم از خود نشان دادند و این مورد به علت گرانقیمت بودن فلز روتنیم نسبت به آهن و امکان جایگزینی آنها توسط آهن هم اهمیت زیادی دارد. در این پروژه، هدف مهم دیگر مطالعه بر روی تشکیل کمپلکس از دیدگاه شیمی معدنی و شناسایی آن با تکنیک هایی چون طیف سنجی UV-NIR جامد و محلول و پراش پرتو ایکس تک بلور هم مورد توجه قرار گرفته است.
این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان نمود: با کسب نتایج موفقیت آمیز اولیه، کارآمدی این واکنش ها در حلال های ارزانتر از ایزوپروپیل الکل مانند اتانول یا متانول یا در حلال سبز آب مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر این، ساختار بهینه آنها و مکانیسم واکنش کاتالیستی هم با استفاده از روش های محاسباتی مورد بررسی قرار گرفت.
به نقل از روابط عمومی بنیاد ملی علم ایران(INSF)، نشاط خاطرنشان کرد: این مطالعات نظریه امکان رفع نقص و طراحی کاتالیست های بهتر را می دهد. علاوه بر این، محصول این واکنش ها هم دارای ارزش اقتصادی می باشد. احیا برخی از کتون ها با استفاده از این شیوه منجر به تولید الکل های کایرال می شود.
او در آخر تصریح کرد: با استفاده از کاتالیست های کارآمد نه تنها میتوان الکل های نوع اول و دوم را بدون احتیاج به گاز هیدروژن و تنها با استفاده از حلال هایی مانند ایزوپروپیل الکل به دست آورد، بلکه در مواردی میتوان انانتیومرهای خاصی از الکل های کایرال هم تولید کرد که کاربردهای فراوانی در صنایع دارویی و شیمیایی دارند. نتایج اولیه از این پژوهش اخیراً در ژورنال acs omega به چاپ رسیده است.



منبع:

1403/06/10
10:50:57
5.0 / 5
867
تگهای خبر: آب , تولید , صنعت
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است