کلید عمر طولانی تر انسان در دست یک کوسه آب های قطبی

کلید عمر طولانی تر انسان در دست یک کوسه آب های قطبی به گزارش نت واش، آیا یک کوسه در قطب شمال می تواند کلید زندگی طولانی تر برای انسان ها باشد؟ یک مطالعه پیشگامانه سرنخ جالبی از طول عمر فوق العاده زیاد کوسه گرینلند کشف کرده است که به صورت بالقوه راه را برای درمان های جدید ضد پیری هموار می کند.


به گزارش نت واش به نقل از ایسنا، این ساکن در اعماق دریا که حداقل ۲۷۰ سال و احیانا بیشتر از ۵۰۰ سال زندگی می کند، مدت هاست که با توانایی های خود برای مقابله با پیری، محققان را متحیر کرده است. حالا، گروهی به رهبری یوان کمپلیسون(Ewan Camplisson)، دانشجوی دکترا در دانشگاه منچستر، کشف کرده اند که راز آن امکان دارد در متابولیسم ماهیچه ای منحصربه فرد کوسه باشد.
به نقل از اس اف، کوسه گرینلند، با پتانسیل خود به منظور زندگی نیم هزاره، نه تنها رکوردها را می شکند، بلکه درک ما از پیری مهره داران را بازنویسی می کند. این کشف که در کنفرانس سالانه انجمن زیست شناسی تجربی در پراگ عرضه شد، می تواند نتایج گسترده ای داشته باشد، از حفاظت از این گونه صدمه پذیر در مقابل تغییرات آب و هوایی گرفته تا بهبود بالقوه سلامت قلبی عروقی انسان.
کشف راز متابولیک
نظریه های قبلی عمر طولانی کوسه گرینلند را به محیط سرد و حرکت کم آن نسبت می دادند. با این وجود، کمپلیسون و گروهش شک داشتند که امکان دارد موارد بیشتری وجود داشته باشد. آنها تصمیم گرفتند تا بررسی نمایند که آیا این کوسه ها علایم سنتی پیری را در متابولیسم خود نشان می دهند، همانطور که در بیشتر گونه های دیگر دیده می شود یا خیر.
برای شکستن این معمای زیستی، محققان از روشی هوشمندانه استفاده کردند.
این رویکرد به دانشمندان اجازه داد تا تصویری از نحوه رفتار متابولیسم کوسه گرینلند در طول زمان و در شرایط مختلف ترسیم کنند.
متابولیسمی که پیری را به چالش می کشد
نتایج هیچ تفاوت مفهوم داری در فعالیت متابولیک ماهیچه ها در سنین مختلف نشان نداد. این نشان داده است که به نظر نمی رسد متابولیسم کوسه ها در طول زمان کاهش پیدا کند و امکان دارد این نقش کلیدی در عمر فوق العاده طولانی آنها داشته باشد.
کمپلیسون می گوید: این با بیشتر حیواناتی که با افزایش سن تغییراتی در فعالیت آنزیم متابولیک خود نشان می دهند، کاملا متفاوت می باشد. نتایج از فرضیه ما حمایت می کند که کوسه گرینلند علایم سنتی پیری را مانند سایر حیوانات نشان نمی دهد.
این کشف در تضاد کامل با آن چه در اغلب حیوانات مشاهده می نماییم، که در آن فعالیت آنزیم های متابولیک معمولاً با افزایش سن متفاوت می باشد، قرار می گیرد. به نظر می آید کوسه گرینلند راهی برای حفظ فعالیت متابولیک خود در طول عمر قابل توجهش پیدا کرده است. این مطالعه همینطور نتیجه غیرمنتظره ای را در مورد دما نشان داد. آنزیم های متابولیک کوسه گرینلند در دماهای بالاتر به صورت قابل توجهی فعال تر بودند.
کمپلیسون توضیح می دهد: این نشان داده است که متابولیسم ماهیچه قرمز کوسه به صورت خاص برای محیط قطبی سازگار نیست، در غیر این صورت بنظر می رسید که تفاوت کمتری در فعالیت در ارتباط با دما مشاهده نماییم.
این یافته فرضیات ما را در مورد چگونگی سازگاری این موجودات آب سرد با زیستگاه سرد خود به چالش می کشد. نتایج این تحقیق بسیار فراتر از علاقه علمی است. در عصر تغییرات آب و هوایی سریع، گونه های با عمر طولانی مانند کوسه گرینلند با چالش های منحصر به فردی روبرو هستند. کاربردهای بالقوه این تحقیق به حفاظت محدود نمی گردد. کمپلیسون همینطور درحال بررسی اینست که چگونه این یافته ها امکان دارد برای سلامت انسان مفید باشد.
نویسنده این مطالعه نتیجه گیری می کند: با مطالعه کوسه گرینلند و قلب آن، امکان دارد بتوانیم سلامت قلبی عروقی خویش را بهبود بخشیم. اینها مشکلاتی هستند که با افزایش سن به تدریج شایع تر و شدیدتر می شوند.




منبع:

1403/04/15
19:17:59
5.0 / 5
328
تگهای خبر: آب , هوا
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است