سنسوری که سلامت غذا را می سنجد به گزارش نت واش، یک سنسور زیست تخریب پذیر می تواند تشخیص دهد که آیا غذای شما از نظر قرار گرفتن در مقابل آفت کش ها سالم می باشد یا خیر. به گزارش نت واش به نقل از ایسنا، این دستگاه می تواند به تضمین ایمنی غذا در دنیایی که به علت استفاده بیش از اندازه از مواد شیمیایی کشاورزی با کمبود مواد غذایی و مشکلات بهداشتی مواجه می باشد، کمک نماید. به نقل از آی ای، محققان برزیلی سنسوری ساخته اند که می تواند به پوست میوه ها و سبزیجات متصل شود تا آفت کش های مضر را در آنها را بررسی کند. این سنسور از استات سلولز ساخته شده که ماده ای گیاهی و زیست تخریب پذیر و سازگار با محیط زیست است. این دستگاه می تواند به تضمین ایمنی غذا در دنیایی که به علت استفاده بیش از اندازه از مواد شیمیایی کشاورزی با کمبود مواد غذایی و مشکلات بهداشتی مواجه می باشد، کمک نماید. جایگزینی بهتر معمولاً از آفت کش ها برای افزایش تولید محصول استفاده می شود که معمولاً روی گیاهان اسپری می شوند، اما تنها نیمی از آنها به هدف مورد نظر خود می رسند. بقیه به خاک، آب و غذا وارد می شوند و از راه تماس با پوست، استنشاق یا بلعیدن، سلامت انسان را به خطر می اندازند. روش های فعلی برای پایش سطوح آفت کش ها مبتنی بر روش های دقیق کروماتوگرافی است که دارای محدودیت های گوناگونی است برای مثال احتیاج به آماده سازی نمونه، تجهیزات پرهزینه، پرسنل ماهر و زمان طولانی تحلیل و بررسی مورد نیاز است. زباله های سمی ساخته شده توسط حلال های آلی هم یک نگرانی زیست محیطی هستند. پائولو آگوستو ریموندو-پریرا(Paulo Augusto Raymundo-Pereira)، نویسنده اصلی این مقاله و محقق موسسه فیزیک سائو کارلوس می گوید: اختراع ما جایگزین بهتری عرضه می دهد. این یک سنسور الکتروشیمیایی است که خصوصیت هایی مانند هزینه کم، تشخیص سریع، اندازه کوچک، تولید آسان، کاربر پسند بودن، انتخاب پذیری بالا و تشخیص آفت کش در محل را یکجا دارد. میتوان آنرا مستقیما روی سطح میوه ها، سبزیجات یا برگ ها قرار داد. بر خلاف مواد معمولی که از نفت به دست می آیند و تجزیه آن زمان زیادی طول می کشد، ما از استات سلولز استفاده کردیم که از گیاهان به دست می آید و کمترین تاثیر زیست محیطی را دارد. بسته به شرایط محلی این ماده می تواند در کمتر از یک سال کاملا تخریب شود. البته قابلیت های لازم برای هر سنسوری مانند قابل حمل بودن و انعطاف پذیری را هم دارد. آزمایش در دنیای واقعی محققان این سنسور را در یک محیط آزمایشگاهی بررسی کردند و محلولی از کاربندازیم(Carbendazim)، قارچ کش و پاراکوات که یک علف کش است را روی کاهو و گوجه فرنگی اسپری کردند. پاراکوات از سال ۲۰۰۳ در اتحادیه اروپا به علت اثرات منفی آن بر انسان ممنوع شده است، اما همچنان در برزیل استفاده می شود. سپس سنسور روی کاهو و گوجه فرنگی قرار گرفت و نتایج نشان داد که سطح تشخیص مشابهی با پلی اتیلن ترفتالات که رایج ترین ماده سنسور است، به دست آمده است. محققان همینطور تأثیر شستن و خیساندن سبزیجات را به مدت دو ساعت در آب برای از بین بردن بقایای آفت کش ها بررسی کردند. آنها دریافتند که تنها ۴۰ درصد کاربندازیم و ۶۰ درصد پاراکوات از کاهو و ۶۴ درصد از گوجه فرنگی پاک شده است. روش های شستشو و خیساندن به وضوح برای از بین بردن باقی مانده آفت کش ها کافی نبود. حداقل ۱۰ درصد روی پوست گوجه یا برگ ها باقی مانده است. این سنسور می تواند برای مقامات بهداشتی در سراسر دنیا و برای کشاورزان و فروشندگان محصولات ارگانیک مفید باشد تا عدم وجود آفت کش ها در محصولات را تایید کنند. کشاورزان می توانند سطح آفت کش ها را در مزارع خود کنترل کنند و اطمینان حاصل کنند که مقدار مناسبی برای هر محصول یا بخش از مزرعه اعمال می شود. این می تواند به کاهش استفاده از آفت کش ها منجر شود و در عین حال عملکرد بالا را حفظ کند و در نهایت به کاهش قیمت برای مصرف کنندگان منتهی شود. این مطالعه در مجله Biomaterials Advances انتشار یافته است. منبع: نت واش 1402/11/15 22:54:24 5.0 / 5 449 تگهای خبر: آب , بهداشت , تولید , دستگاه این پست نت واش را می پسندید؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط تولید مارک سیلیکونی و جیبیتز استیکر کراکس ثبت واضح ترین تصاویر از خورشید توضیحات سازمان زمین شناسی در رابطه با وقوع فرونشست در ذخایر مشترک ید استان گلستان پرواز ششم استارشیپ بی بازگشت بود نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۲ بعلاوه ۱