رئیس سازمان زمین شناسی مطرح كرد

عقب گرد به 60 سال قبل در صورت عدم تامین پرسنل متخصص

عقب گرد به 60 سال قبل در صورت عدم تامین پرسنل متخصص به گزارش نت واش، رییس سازمان زمین شناسی و اکتشاف معدنی کشور اظهار داشت: ما به سبب کمبود نیروی انسانی متخصص به سمت بین المللی کردن مناقصات می رویم و اگر نتوانیم از نیروهای متخصص داخلی بهره ببریم، در حوزه تامین نیروی متخصص به 60 سال قبل بازمی گردیم که زیبنده کشور نیست.


به گزارش نت واش به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا شهیدی روز چهارشنبه، ۲۰ دی ماه در هم اندیشی میان سازمان زمین شناسی و سازمان امور دانشجویان در عرصه بورسیه شغلی، اظهار داشت: نخستین چرخه های اکتشاف و معدنکاران در سازمان زمین شناسی رقم خورده است.
وی با اشاره به اینکه در این سازمان حدود ۹۰۰ نفر پرسنل مشغول بکار هستند، افزود: از این تعداد بیش از ۱۰۰ نفر دارای دکتری تخصصی در عرصه زمین شناسی و اکتشافات معدنی فارغ التحصیل شده از دانشگاه های داخلی و یا خارجی هستند.
شهیدی با اعلان اینکه ۳۵۰ نفر از نیروهای تخصصی این سازمان دارای مدرک کارشناسی ارشد هستند، تصریح کرد: همه این افزاد دارای مدرک در رابطه با حوزه خود هستند.
رییس سازمان زمین شناسی با اعلان اینکه این سازمان یک نهاد کاملا تخصصی در عرصه زمین شناسی است، تصریح کرد: این سازمان دو وظیفه مهم را بر عهده دارد که تولید ثروت بوسیله اکتشاف مواد معدنی و دیگری صیانت از ثروت تولید شده بوسیله شناخت مخاطرات طبیعی است.
شهیدی اشاره کرد: در بخش معدن با سازمان ها و نهادهای مربوط همکاری داریم، ولی در بخش زمین شناسی، فراسازمانی است. پایش مخاطرات، ایجاد زیر ساخت های مورد نیاز، تولید اطلاعات پایه بوسیله معاونت زمین شناسی این سازمان پیگیری می شود.
وی اشاره کرد: سازمان نسبت به دانش روز دنیا در عرصه زمین شناسی عقب نیست و حتی در بعضی موارد برابر و جلوتر از دانش جهانی حرکت می نماییم. نمونه آن بخش پالئو سایزمولوژی است که در عرصه هایی چون زلزله عقب تر از دنیا نیستیم و با اساتید مطرح دنیا همکاری داریم و حتی برای محقق بین المللی، ایران بهشت زمین شناسی شمرده می شود.
وی افزود: در خیلی از حوزه هایی که ما قبلا هشدار داده بودیم، دست اندرکاران به آن رسیده اند، بطورمثال درباره ی مخاطرات فرونشست از سال ۸۱ وضعیت کشور را اعلام نموده بودیم، ولی الان مشاهده می شود که زمین درحال فرونشست است و آب های زیر زمینی رو به کاهش است.
شهیدی با اعلان اینکه بتازگی به این مخاطرات توجه می شود، اظهار داشت: در عرصه ریزگردها غالبا اعلام می شد که منشأ خارجی دارد، ولی ما برای نخستین بار طبق مطالعاتی که انجام دادیم، اعلام کردیم که منشأ طتوفان های گرد و غبار نیز قابل توجه است که در ابتدا مقاومت هایی صورت گرفت، ولی بتازگی تقریباً همه به این نتیجه رسیدند که بسیاری از ریزگردهای کشور، منشأ داخلی دارند و خیلی از آنها منشأ خارجی ندارند.
رییس سازمان زمین شناسی با اعلان اینکه در چند کیلومتری تهران، منشأ ریز گرد داریم، تصریح کرد: بتازگی ما پروژه های بزرگ دیگری را آغاز نموده ایم.
وی با تأکید بر این که بزرگترین سرمایه ما سرمایه نیروی انسانی ما است، تصریح کرد: متاسفانه در برنامه پنج ساله ششم خروجی زیادی در عرصه نیروی انسانی داشتیم که حدود ۱۵۰ نفر از پرسنل متخصص خارج شدند.
شهیدی افزود: برآوردهای انجام شده در توسعه نیروی انسانی سازمان زمین شناسی نشان میدهد که طی ۳ تا ۵ سال آینده چنین حجمی از نیروی انسانی از سازمان به سبب بازنشستگی خارج می شوند.
رییس سازمان زمین شناسی با اعلان اینکه سن این سازمان رو به پیری است، اظهار داشت: از سوی دیگر با وزارت علوم مشکلی داریم و این است که فارغ التحصیلان وزارت علوم بسیار دانشگاهی هستند، در صورتیکه کار ما در عرصه میدان است و آن چه که در دانشگاه ها آموزش داده می شود، با آن چه که ما در میدان اجرائی می نماییم، متفاوت می باشد که ناشی از تجربه کاری است.
شهیدی، اظهار داشت: خیلی از تحقیقاتی که ما در سازمان اجرائی می نماییم، نیاز است که فرد تجربه چندین ساله در میدان داشته باشد تا بتواند دانش تجربی را به دست آورد و اگر نتوانیم نیروی انسانی مورد نیاز را به سازمان وارد نماییم، در آینده حتی نتوانیم از توان علمی افراد متخصص بهره مندم شویم و این معضلی برای ما است.
بگفته وی تا سال ۱۳۳۸ که سازمان تاسیس شود، تحقیقات زمین شناسی ایران توسط متخصصان خارجی انجام می شد و با ایجاد سازمان زمین شناسی، متخصصان ایرانی در کنار متخصصان خارجی قرار گرفتند و هم اکنون شرایط ایده آلی در این زمینه داریم و نیاز نداریم که تحقیقات زمین شناسی و اکتشافی را کشورهای دیگر اجرائی کنند، ولی اگر با همین شیوه به پیش برویم و نیروی انسانی تازه نفس وارد نشود و منابع انسانی را تقویت نکنیم، گرفتار مشکل می شویم.
وی مشکل اصلی این سازمان را نیروی انسانی عنوان نمود و اضافه کرد: ما بنا بر این به سمت بین المللی کردن مناقصات می رویم و اگر نتوانیم از نیروهای متخصص داخلی بهره ببریم، در حوزه تامین نیروی متخصص به ۶۰ سال قبل بازمی گردیم که زیبنده کشور نیست، چون در بخش حاکمیتی، اطلاعاتی که تولید می نماییم، شاید حضور متخصصان خارجی مناسب نباشد.




منبع:

1402/10/20
14:53:17
5.0 / 5
408
تگهای خبر: آب , تولید , متخصص
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است