گامی در راستای كاهش خسارات ناشی از افزایش قیمت ارز؛

تولید خوراک دام بومی با بهره گیری از بقایای درخت نخل

تولید خوراک دام بومی با بهره گیری از بقایای درخت نخل نت واش: یکی از شرکت های فناور با بهره گیری از بقایای نخیلات شامل ˮسرشاخهˮ، ˮخرمای دامیˮ و ˮپنکˮ خوراک دامی بومی منطقه هرمزگان را تولید و معرفی کردند و بگفته آنها این دستاوردها سبب کاهش خسارات ناشی از گران شدن ارز می شود، ضمن آنکه دسترسی به خوراک دام با ارزش را میسر خواهدنمود.


دکتر سید مهرداد آل احمد، مدیر عامل این شرکت فناور در گفت و گو با ایسنا، تولید خوراک "بومی" دام را زمینه مطالعاتی این شرکت نام برد و اظهار داشت: خوراک "بومی" به مفهوم آنست که برای تولید خوراک دام به دنبال این باشیم که مواد اولیه را در هر منطقه شناسایی نماییم و با تاکید بر آن خوراک تولید شود تا از واردات آن از خارج از منطقه جلوگیری شود.
وی با اعلان اینکه ما در این مطالعات بر روی فرآوری بقایای درخت نخل و سایر مواد مورد استفاده در خوراک دام موجود در سواحل جنوب شرق کشور متمرکز شدیم، اظهار نمود: در نمونه های اولیه این محصول موفق به تولید خوراک دامی شدیم که ۷۵ تا ۸۰ درصد مواد اولیه آن مربوط به استان هرمزگان بوده است.
آل احمد، کاهش خسارات ناشی از نوسانات ارزی و حذف یارانه ها از خوراک دام را از مزایای این محصول نام برد و اظهار داشت: با این اقدام قیمت خوراک دام تولید شده حدود ۵ هزار تومان یعنی معادل قیمت کاه بوده است.
مدیر عامل این شرکت با اعلان اینکه ما در این محصول نه فقط از بقایای نخل برای تولید خوراک استفاده کردیم، بلکه برای تولید بستر کشت نیز از این درخت بهره بردیم، اشاره کرد: از درخت نخل ماده اولیه برای تولید بستر کشت هیدروپونیک و برای تولید قارچ خوراکی استفاده کردیم.
این محقق، پوست درخت نخل را ماده بسیار با ارزشی دانست و اظهار داشت: هیچ درختی همانند نخل را نمی توان پیدا کرد که از برگ آن بطور مستقیم برای حصیر بافی استفاده کرد، چون برگ درخت نخل انعطاف پذیری بالایی دارد. علاوه بر آن برگ این درخت به وفور در منطقه وجود دارد و می توان اشتغال آفرینی بالایی را ایجاد کرد.
بگفته وی از منطقه جنوب کرمان تا هرمزگان در فضایی به شعاع ۱۵۰ کیلومتر، حدود ۴۰۰ هزار تن بقایای درخت نخل وجود دارد و اگر کل این بقایا فرآوری شود، می توان کل خوراک دام منطقه جنوب شرق کشور را تامین کرد.
آل احمد با اعلان اینکه خوراک تولید شده در این شرکت از فرآوری بقایای نخیلات شامل "سرشاخه"، "خرمای دامی" و "پنک (خوشه خرما)" بوده است، اضافه کرد: خرمای مازاد فرآوری شده در این طرح خرمایی بود که قابل استفاده برای انسان نیست و ما در این طرح توانستیم خرما را همراه با هسته آن آرد نماییم. این خوراک قابلیت جذب را در خوراک دام ارتقا می دهد.
وی با اعلان اینکه ۷۵ درصد خوراک دام تولید شده از مواد اولیه است که در منطقه وجود دارد، مابقی مواد مورد استفاده در خوراک دام تولید شده را شامل "سبوس"، "جو" و "کنجاله" و "سویا" دانست.
آل احمد افزود: دو شهرستان "رودان" و "حاجی آباد" استان هرمزگان برای اجرای پایلوت تولید خوراک بومی دام انتخاب شدند و در این دو شهرستان از منابع گسترده بقایای نخیلات شامل سرشاخه، خرمای دامی و پنک که در سرتاسر سال در این مناطق وجود دارند، برای تولید این محصول بهره بردیم.
وی وجود منابع فراوان بقایای محصولات گلخانه ای از اواخر بهار و در طول تابستان، وجود منابع فرآوری میوه درخت کهور پاکستان از اواخر بهار و در طول تابستان با پروتئین بالا و قشلاق عشایر منطقه بافت و رابر و لزوم تامین خوراک دام این عشایر در فصل های پاییز و زمستان را دلیلهای انتخاب این دو شهرستان برای تولید خوراک دام بومی نام برد.




منبع:

1401/03/29
11:18:06
5.0 / 5
676
تگهای خبر: آب , تولید , محصولات , واردات
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است