مدیركل منابع طبیعی استان توضیح داد:

علت حریق جنگلها و مراتع خوزستان چیست؟

علت حریق جنگلها و مراتع خوزستان چیست؟ نت واش: خوزستان مدیرکل منابع طبیعی خوزستان با اشاره به اینکه عمده حریق هایی که در جنگلها و مراتع خوزستان رخ می دهد، ناشی از خطای انسانی است، اظهار داشت: در همه سال ها فارغ از اینکه خشکسالی یا ترسالی باشد، زمینه حریق در جنگلها و مراتع وجود دارد.



سید محمدتقی سجادی در گفتگو با ایسنا، در مورد آتشسوزی جنگلها و مراتع در خوزستان اظهار نمود: هر ساله با آغاز فصل گرما امکان وقوع حریق در عرصه های منابع طبیعی شامل جنگلها، مراتع و بیشه زارها افزوده می شود و ازاین رو تدابیر ویژه ای برای کنترل این شرایط اندیشیده می شود.

وی ضمن اشاره به تجهیزات، امکانات و نیروی انسانی ساماندهی شده برای مقابله با آتشسوزی جنگلها و مراتع، اضافه کرد: در این خصوص طی چند نوبت تجهیزات و امکانات اطفای حریق به صورت متمرکز از راه سازمان منابع طبیعی کشور در اختیار اداره کل منابع طبیعی استان قرار گرفته است تا در زمان حریق از این تجهیزات استفاده گردد.

مدیرکل منابع طبیعی خوزستان اظهار داشت: همینطور آموزش های لازم برای مدیریت حریق به بهره برداران عرفی و افرادی که به شکلی ساکنان طبیعت هستند در حال انجام می باشد تا این افراد در مواقع حریق جنگلها و مراتع بتوانند به بهبود شرایط کمک و وضعیت را تا زمان اعزام نیروها مدیریت کنند.

سجادی اظهار داشت: تفاهمنامه ای با نیروهای مسلح در مورد تأمین نیاز بالگرد برای اطفای حریق و انتقال نیرو منعقد شده است تا در زمان حادثه با بیان مدیرکل منابع طبیعی استان و فرمانده یگان محافظت از منابع طبیعی خوزستان، نسبت به اعزام بالگرد به منطقه حریق اقدام گردد.

وی افزود: با عنایت به اینکه عمده حریق هایی که در جنگلها و مراتع خوزستان رخ می دهد، ناشی از خطای انسانی است و در این حوزه نیاز است تا مردم هوشیاری لازم را در زمان حضور در جنگلها و مراتع داشته باشند تا از وقوع حریق در این مناطق جلوگیری شود.

مدیرکل منابع طبیعی خوزستان خاطرنشان کرد: وقتی صحبت از خطای انسانی می شود، الزاما منظور حریق عمدی نیست بلکه غلفت هم خطای انسانی است و ازاین رو بهره برداران طبیعت باید در زمان حضور در جنگلها، مراتع و بیشه زارها هوشیار باشند و نکات ایمنی را برای پیشگیری از حریق این مناطق رعایت نمایند.

سجادی اظهار داشت: در سالهای ترسالی پوشش علفی به صورت انبوه در طبیعت ایجاد می شود و در فصول گرم این پوشش حالت خشوی پیدا می کند و بخصوص در تابستان، استعداد وقوع حریق افزایش می یابد. در سالهای خشک هم علیرغم کاهش پوشش علفی اما هرچه باقی می ماند حالت بسیار خشک و خشوی دارد و به شدت مستعد حریق است.

وی افزود: با عنایت به این که عموما عوامل انسانی سبب بروز حریق در جنگلها و مراتع می شود، امکان وقوع حریق به علت عوامل طبیعی مثل خشکسالی حدودا نقش ثانویه دارند. در همه سال ها فارغ از این که خشکسالی یا ترسالی باشد، زمینه حریق وجود دارد.





منبع:

1401/03/02
11:59:08
5.0 / 5
670
تگهای خبر: خشكسالی , منابع طبیعی
این پست نت واش را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب نت واش
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
نت واش : کارواش اینترنتی

نت واش

کارواش در محل

کارواش netwash.ir - تمام حقوق سایت نت واش محفوظ است